En reise ut

i elementene

Bare 25 minutter med båt fra Bergen sentrum finner du Cornelius, en sjømatrestaurant på en liten holme i skjærgården. Her ute er det været og havet som bestemmer menyen. Vi kaller det meteorologiske menyer, alltid sekundferske, alltid sesongbaserte.

En gastronomisk

perle

Cornelius er en unik sjømatopplevelse der menyen følger vær og sesong – en “meteorologisk meny” der naturens skiftninger setter tonen. Råvarene hentes fra lokale fiskere , og presenteres i et moderne sjøhus der utsikten er en del av opplevelsen.

Vertskapet deler gjerne historier om råvarene og kystkulturen, med en personlig og kunnskapsrik tilnærming. Resultatet er en helhetlig opplevelse der båttur, natur, arkitektur og sjømat på høyt nivå smelter sammen til noe helt eget – en signatur du ikke finner andre steder.

En gastronomisk

perle

Cornelius er en unik sjømatopplevelse der menyen følger vær og sesong – en “meteorologisk meny” der naturens skiftninger setter tonen. Råvarene hentes fra lokale fiskere , og presenteres i et moderne sjøhus der utsikten er en del av opplevelsen.

Vertskapet deler gjerne historier om råvarene og kystkulturen, med en personlig og kunnskapsrik tilnærming. Resultatet er en helhetlig opplevelse der båttur, natur, arkitektur og sjømat på høyt nivå smelter sammen til noe helt eget – en signatur du ikke finner andre steder.

KONTAKT OSS

Cornelius Sjømatrestaurant
Vestrepollsveien 109
5177 Bjorøyhamn

Daglig Leder
Odd Einar Tufteland
odd.einar@cornelius-restaurant.no

Regnskap
regnskap@cornelius-restaurant.no

BOOKING

booking@cornelius-restaurant.no

Telefon: 56 33 48 80
(Man-Fre kl 12.00- 16.00)

ÅPNNGSTIDER

Mandag – lørdag:
kl. 18:00–23:00
Søndag: stengt

Lunsj på Holmen
– Sommer 2026
Fra 8. mai til 29. august 2026 tilbyr vi også lunsjservering
kl 11:30 – 15:30